Blog

Oltu Taşı Tesbih Nedir?

27 Temmuz 2023

Oltu taşı çam, sedir ve ardıç ağaç reçinelerinin yer altında tepkimeye uğrayarak zamanla fosilleşmesi sonucu ortaya çıkmış organik bir üründür. Oltu taşı ülkemizde Erzurum bölgesinde çıkartılır. Sarı çam ile kaplı dik yamaçlarda bulunan bu değerli taşın çıkartılması engebeli zemin nedeni ile oldukça zordur. Görüntüsü itibari ile kömüre benzer fakat yapı olarak farklıdır.

İlk çıkarıldığı zaman doğada yumuşak olarak bulunan Oltu taşı hava ile teması sonucu hızla sertleşmeye başlar. Bu hızlı tepkime Oltu taşının çıkartılması ve işlenmesini zorlaştırmaktadır. Çıkartıldıktan sonra sertleşmemesi için nemli bir ortamda bulundurulur ve bu şekilde atölyelere gönderilir. Özellikle tesbih yapımında sıklıkla kullanılan Oltu taşı bu atölyelerde usta ellerle birer sanat eserine dönüşür.

Osmanlı Kehribar Tesbih Nedir?

24 Temmuz 2023


Tesbihler de tıpkı kolyeler ve yüzükler gibi sıkça kullandığımız aksesuarlardır. Özellikle şık görünümleri ile erkek aksesuarlarının vazgeçilmez parçalarındandır. Kehribar yüzyıllar öncesinden kalan ağaçların fosilleşmiş reçinesidir. Kehribar; damla kehribar, fosilli kehribar, ateş kehribar ve sıkma kehribar olarak çeşitlenir. Osmanlı Tesbih, Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin kültürel mirasının önemli bir parçası olarak günümüze kadar gelmiştir. Geleneksel Müslüman toplumlarda yaygın olarak kullanılan ve özel bir ibadet aracı olarak ta kabul edilen tesbih, Osmanlı İmparatorluğu'nda da önemli bir yere sahipti. Bu nedenle, Osmanlı Tesbihleri hem dini bir sembol olarak hem de estetik açıdan değerli aksesuarlar olarak öne çıkar.

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

04 Şubat 2022

Yüzük ölçüsü almak için bu alanda özel üretilmiş ekipmanlarla test yapmanıza gerek yoktur. Özellikle internet üzerinden gümüş veya farklı materyaldeki yüzükleri satın almak istiyorsanız öncelikle yüzük ölçüsü almanızda fayda vardır. Yüzük siparişi verirken dikkat etmeni gereken bu konu, satın alacağınız yüzüğün parmağınıza en ideal şekilde uyumlu olmasını sağlar. Yüzük ölçüsü almak için iki farklı yöntem olduğu bilinir.

Yüzük Hangi Parmağa Takılır?

04 Şubat 2022

Yüzük parmağına takılan yüzükler, farklı şeyleri sembolize ettiği için medeni durumunu belli etmek isteyenler bu kurala dikkat etmelidir. Yüzük takmak isteyen kişiler bu aksesuarları uygun şekillerde kullanabilir. Eğer evlilik veya nişanlılık durumu varsa buna göre alyansların doğru parmaklara takılması önem taşır. Benzer şekilde yüzük parmağının sembolleri kadında ya da erkekte farklılık göstermez. Yüzük hangi parmağa takılır sorusunun yanıtını verebilmek için öncelikle kullanılan yüzüğün çeşidine göre aksiyon almak gerekir.

Hakiki Gümüş Nasıl Anlaşılır?

04 Şubat 2022

Gerçek gümüşü anlama yöntemleri herkesin dikkat edeceği bazı püf noktalarından oluşur. Hakiki gümüşü sahtesinden ayırt etmek için geliştirilmiş belli başlı bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler sayesinde gümüşün saf mı yoksa imitasyon mu olduğu rahatlıkla anlaşılabilir. Hakiki gümüş anlaşılması için sıvı içinde bir test yapılabilir. Basit bir yöntemle gümüşün gerçek olup olmadığını anlamak mümkündür. Ovalanan gümüş kumaş içinde siyah lekeler bırakıyorsa bu gerçek bir gümüş olduğunun göstergesidir.

Gümüş Nasıl Parlatılır?

04 Şubat 2022

Gümüş parlatma yöntemleri özellikle aksesuarlarının ilk günkü gibi gözükmesini isteyen kadınların yaptığı araştırmalar arasında yer alır. Evde ve dışarıda takı olarak kullanılan gümüş aksesuarlar, zaman içinde parlaklığını yitirebilirler. Pek çok gümüş takıda zaman içinde kararma sorunu meydana gelebilir. İşte bu süreçte gümüş aksesuarları ilk günkü parlaklığına döndürebilmek için yapılması gereken bazı işlemler vardır. Gümüş parlatma yöntemleri hakkında merak ettiğiniz detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Sıkma Kehribar Nedir?

03 Şubat 2022

Sıkma kehribar aksesuarlar son yıllarda en çok merak edilen ürünler arasında yer alır. Standart kehribardan farklı bir formüle sahip olan sıkma kehribar, aynı zamanda farklı özellikler taşır. En basit tanımıyla sıkma kehribar, fenol ve formal-dehit malzemelerden üretilen bir bileşendir. Bu malzemelerin içerisine kehribar tozu ve çeşitli kimyasallar eklendiğinde özel bir reçine elde edilir. Bu reçine sıkma kehribar ürünlerinin temelini oluşturur.

Kehribar Tesbih Nasıl Anlaşılır?

03 Şubat 2022

Gerçek kehribar tespih arayanların internet üzerinden yaptığı aramalarda en çok karşılaştıkları konulardan biri de kehribar tespihlerin gerçek olup olmadığını anlama yöntemleridir. Pinaceae adlı familyadan, bir çam ağacı olanpinussucciniferaisimli ağaçlarının fosilleşen reçinesi, kehribara dönüşür. Zaman içinde sertleşen bu reçine bir taş şeklini alır ve günümüzde kehribar tespih olarak aksesuar alanında pek çok farklı üründe en çok kullanılan özel taşlardan biridir.

Kehribar Kolye Faydaları

03 Şubat 2022

Kehribar kolye avantajları hem bebeklerde hem de yetişkinlerde bir hayli fazladır. Bu nedenle kehribardan üretilmiş olan aksesuarlar tüketiciler arasında da son derece popülerdir. Bebeklere doğum günü hediyesi olarak verilen kehribar kolyeler kullanışlılık bakımından büyük avantaj sağlar. Yetişkinler için üretilen kehribar kolyeler de sağlık açısından çok faydalı sonuçlar sunar. Kehribar kolye faydaları hakkında merak edilen tüm detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Tesbih Çeşitleri Nelerdir?

16 Kasım 2021

Tesbih türlerinin neler olduğu konusunda belirleyici en önemli etken hangi taşların kullanıldığıdır. Kuvars, ay taşı, akik, ametist, kehribar, oltu, yeşim gibi sayısız doğal taşın kullanılmasıyla pek çok tesbih modeli elde edilir. Tesbih çeşitleri her yaş grubu ve kesimden insanların kullanabileceği şekilde tasarlanır. Özellikle erkekler için özel bir aksesuar niteliğinde olan tesbihin rengi, taşı ve kalitesi en önemli özellikleri arasında yer alır.

1 2
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.